קנה ב 250 ₪ שלם 200 ₪ על כל מוצרי האתר קנה ב 400 ₪ שלם 300 ₪ על כל מוצרי האתר עולם הפטריות של ברא צמחים

על קצה המזלג - מוצרים תוצאות חיפוש עבור על קצה המזלג



על קצה המזלג - מאמרים תוצאות חיפוש עבור על קצה המזלג

טעימה על קצה המזלג: למה, במה ואיך מטפלים בתזונה סינית

הסינים מתייחסים אחרת למזונות שאנו צורכים. במקום לספור קלוריות, שומנים ופחמימות – מציעה הרפואה הסינית להסתכל על צבעים, ריחות, טעמים ואיברים. למה, ובמה ניתן לטפל…

על קצה המזלג – סלט תאנים חגיגי

נדמה שאין מקומית בארץ-ישראל כמו התאנה, אולם מוצא התאנה אינו במזרח התיכון אלא לא רחוק מכאן, במרכז אסיה. בזכות האקלים הדומה והקרבה הגיאוגרפית הגיעה לכאן…

על קצה המזלג – משקה עוזררים

מאת: אורי מאיר צ’יזיק   העוזרר הקוצני (Crataegus aronia) הוא עץ קוצני ונשיר, הוא צומח בחורש ים תיכוני ונפוץ מאוד בצפונה של הארץ. בקיץ ובסתיו…

על קצה המזלג – חמאה מזוקקת עם מרווה

מאת: אורי מאיר צ’יזיק   אמנם המרווה היא צמח מאכל ומרפא חשוב ביותר, אך כמו שנראה מהכותרת – פה היא רק התוספת ובחלק המרכזי אכתוב…

על קצה המזלג – סלט נבטים מיוחד

מאת: אורי מאיר צ’יזיק   בחורף שוב נצבעים השדות, צידי הדרכים והגינות הנטושות במגוון גוונים של ירוק. ירוק שאינו רק יפה, אלא גם אכיל, טעים…

על קצה המזלג – מרק סרפד

מאת: אורי מאיר צ’יזיק   בציבור הרחב המוניטין של הסרפד הוא מפוקפק – הוא צורב, לא נעים ודקירתו נשארת לזמן רב. לאחרונה, הוא זוכה לעדנה…

על קצה המזלג – מרוות ירושלים ממולאת

מאת: אורי מאיר צ’יזיק   הנוף הים-תיכוני עשיר במרוות. המרווה המוכרת ביותר, זו שגם גדלה בגינות בתים ומשמשת בתה, היא המרווה המשולשת. מַרְווַת יְרוּשָׁלַיִם היא…

על קצה המזלג – קציצות חמוצות על עלי גפן

מאת: אורי מאיר צ’יזיק     ריחת הגפן נקראת סמדר. בשיר “ניצנים נראו בארץ”, שמילותיו לקוחות משיר השירים, ריח פריחת הסמדר מסמל את בואו של…

על קצה המזלג – שייק פירות יער

מאת: אורי מאיר צ’יזיק לרגל הקיץ החם יצאנו לנפוש בקו רוחב צפוני יותר. קריר פה, הימים ארוכים מאוד, האגמים והתעלות עמוסים ברווזים וציפורי מים נודדות….

על קצה המזלג – חומוס מחומוס מונבט

מאת: אורי מאיר צ’יזיק   התייבשותו של הזרע של הצמח היא דרכו של הצמח לשמר את הזרע לעונה הבאה. חוץ מהייבוש, ששומר על הזרע מקלקול,…

על קצה המזלג – תמרינה – גלידת חלווה

מאת: אורי מאיר צ’יזיק   שומשום הוא גידול קיץ מקומי. לאורך כל ההיסטוריה גודל כאן השומשום בקיץ, ללא צורך בהשקיה, בחקלאות בעל, אך כיום כבר…